petak, 26. listopada 2012.

Paris!


       "For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel's sake. The great affair
        is to move."



Za prvi post i upoznavanje s vama donosim vam par fotografija  iz Pariza u kojem sam prošli tjedan provela 5 ludih dana sa svojom desnom rukom (ubit ce me kad ovo pročita jer on sigurno smatra da sam ja njegova desna ruka :D) Bojanom ilitiga Sestricom <3 koji će uz mene pisati na ovom blogu. I šminkati, jer je on sjajan make up artist u što ćete se i sami uvjeriti kad vidite pokoju fotografiju njegovih uradaka.

Njegov razlog posjeta Parizu je profesionalna edukacija, a ja sam mu se pridružila kada je završio s poslom da zajedno istražimo grad i sve što on nudi.

Na svom zadnjem velikom putovanju (op.a. pod velikim putovanjima smatram sva putovanja van Europe i duža od 2 tjedna) pročitala sam knjigu Davora Rastuhara "Degustacija slobode" u kojoj u jednom poglavlju piše o web stranici couchsurfing.com i odmah pomislila kako to moram isprobati, a za veliku premijeru odabrali smo Pariz.

Inače, za neupućene, to je društvena mreža slična facebooku na kojoj se upoznaju putnici diljem svijeta i nude jedni drugima smještaj u svojim domovima i nezaboravna iskustva druženja s domaćinima koji znaju sve ono što ne piše u turističkim vodičima. 



I tako smo upoznali nekoliko intrigantnih ljudi s kojima ćemo sigurno ostati u kontaktu, ali i jednog luckastog starijeg gospodina od kojeg smo pobjegli glavom bez obzira jer je očekivao druženje s nama 24/7. Da se razumijemo, gospodin :D sa sumanutim stanom (apsolutno svime upravlja preko ipada, ima japansku dasku za wc, vodeni krevet, kante za smeće i svijetla rade na senzore, laseri projeciraju zvjezdano nebo na stropovima...) je bio jako drag, ali previše angažiran, a ja volim na putovanjima sama otkrivat i istraživat.

Nakon ovih iskustava svakako preporučam couchsurfing.com, ali isto tako preporučam da detaljno proučite profile ljude koji će biti vaši domaćini i dopisujete se s njima prije susreta ne bi li utvrdili međusobne interese i izbjegli situacije poput naše.
Čekajući slijedeće putovanje, meni preostaje uloga hosta i ugošćavanje nekog u svom domu pa vam možda nekad ispričam kako je to prošlo. 






I za kraj par riječi o Parizu. Grad je prekrasan, na svakom koraku imaš nešto zanimljivo vidjet, zaljubljena sam u njihove barove i restorane s malim stolovima koji gledaju na šarolike ulice i zanimljive ljude koji njima prolaze. Minus ovaj put ide vremenu koje nas nije mazilo tako da ovo pišem okružena hrpetinom papirnatih maramica, čajeva i ostalih sredstava za borbu protiv prehlade. 

Do čitanja! 

Nuša

Bojan wears:
Coat : Zara
Trousers : Domingo Rodriguez
Sweater : Zara
Shoes : H&M
Sunglasses : Lanvin for H&M
Bag :Vintage
Necklace Dean D.

I am wearing: 
Trousers : Killah
Coat : Max Mara
Shoes : Hudson
Hat : Catarzi
Sungleasses : Asos Black 
Bag : Diesel 

Broj komentara: 9:

  1. ohoho, napokon si otvorila blog! :) super, bilo je i vrijeme. ;) drago mi je da ste uživali u Parizu. inače, divan kaput, šešir i cipele. a Bojanu bih ukrala crveni kaput i niske simonice. <3

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo, super!!! :D

    između ostalog, cvike su ti genijalne

    OdgovoriIzbriši
  3. odlični kaputti i naočale u oboje!

    OdgovoriIzbriši
  4. weeeeee :) willkommen
    prva slika je krasna

    OdgovoriIzbriši
  5. kaucsurfing je zakon. prakticiram to vec par godina i preporucam di stignem. u oba smjera, jel :)
    prva fotka je savrsena!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro došla :)
    Sviđa mi se ovaj post. Slikice su divne i način na koji pišeš,stil,je fantastičan. Lako čitljiv i zanimljiv :) Jedva čekam idući post :)

    http://liliemarlen.blogspot.com/
    http://www.facebook.com/ShippedFromVenusBlog

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicni ste oboje. BTW, nisi mi rekla da si u pariz isla preko couchsurfinga. Zvuci puno zanimljivije nego ostanak u hotelima. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. odlični, jedva čekam nadolazeće postove :)

    OdgovoriIzbriši